artikel

Ekologisk mat i kommunen

Från Vänsterpartiet vill vi att Luleå kommun sätter upp som ett första mål att minst 25 procent av den upphandlade maten ska vara ekologisk inom 5 år. Vidare vill vi minska köttkonsumtionen inom kommunens serveringar motsvarande en köttfri dag per vecka. Slutligen vill vi att menyerna inom kommunens serveringar årstidsanpassas i syfte att minska matens klimatpåverkan. Det tycker vi är rimliga och realistiska mål för en kommun som vill beteckna sig som eko-kommun, skriver Bertil Bartholdson i dagens Piteå-tidningen angående en motion som lämnats in till kommunfullmäktige. Hela artikeln hitar du här: http://www.pitea-tidningen.se/debatt/artikel.aspx?ArticleId=6510085

Från Vänsterpartiet vill vi att Luleå kommun sätter upp som ett första mål att minst 25 procent av den upphandlade maten ska vara ekologisk inom 5 år. Vidare vill vi minska köttkonsumtionen inom kommunens serveringar motsvarande en köttfri dag per vecka. Slutligen vill vi att menyerna inom kommunens serveringar årstidsanpassas i syfte att minska matens klimatpåverkan. Det tycker vi är rimliga och realistiska mål för en kommun som vill beteckna sig som eko-kommun, skriver Bertil Bartholdson i dagens Piteå-tidningen angående en motion som lämnats in till kommunfullmäktige. Hela artikeln hitar du här: http://www.pitea-tidningen.se/debatt/artikel.aspx?ArticleId=6510085

Dela den här sidan:

Kopiera länk