artikel

Nyfiken EU

Är du nyfiken på vad Vänsterpartiet gör och vill göra i EU. Vill du veta varför en röst på Vänsterpartiets EU-kandidater är en bra röst?

Här får du veta lite mer.

EU tvingar eurokrisens länder att försämra arbetsrättslagstiftningen. ­Arbetsrätten har blivit till salu. Det leder till att det blir lättare att avskeda ­arbetare och att fackföreningarna blir svagare.

Vi kräver att EU:s lagstiftning ändras så att arbetsrätten och fackliga rättigheter inte underordnas EU:s ekonomiska friheter. EU:s politik slår särskilt hårt mot kvinnorna och kraven på nedskärningar ger otrygga anställningar och diskriminering på arbetsmarknaden. Alla ska ha rätt till de löner och ­arbetsvillkor som gäller i det land där man ­arbetar. Rättvisa villkor måste gå före girighet.

Vi försvarar arbetarna, arbets­rätten och fackföreningarna. I Sverige och i EU.

Dela den här sidan:

Kopiera länk