artikel

Vänsterpartiet ska arbeta för nedskrivning av studieskulder i utsatta regioner

Vänsterpartiets kongress beslöt att arbeta för att Sverige ska anamma den norska modellen med nedskrivning av studieskulder som ett medel att rekrytera arbetskraft inom bristyrken till regioner där det nu är svårt att rekrytera.

Vänsterpartiets kongress beslöt att arbeta för att Sverige ska anamma den norska modellen med nedskrivning av studieskulder som ett medel att rekrytera arbetskraft inom bristyrken till regioner där det nu är svårt att rekrytera.

– Det är en metod som skulle kunna få stor betydelse både för landstinget och kommunerna i Norrbotten, liksom för det privata näringslivet, exempelvis gruvnäringen som etablerar sig på nya orter som Pajala, säger Birger Lahti, nyvald ledamot från Pajala i Vänsterpartiets partistyrelse.

Norrbotten stärkte sin representation i de val som gjordes på kongressen. Förutom Birger Lahti så ingår Anna Hövenmark, Jokkmokk, i den nyvalda partistyrelsen och Malin Karlsson från Sikfors invaldes som första ersättare i partistyrelsen. I Vänsterpartiets nya programkommission ingår Christina Snell-Lumio, Övertorneå, nyval, och i den nya valberedningen ingår Birgitta Norling, Boden, omval. Nyvald revisor för Vänsterpartiet är Brith Fäldt, Piteå.

Bilden: Vänsterpartiet-Norrbottens delegation på partikongressen 2012

Dela den här sidan:

Kopiera länk