artikel

(V)i rkäver ett kärnkraftsfritt Bottenviken

Christina Snell-LumioKärnkraft vid Bottenviken skulle påverka norra Sveriges och Nordkalottens miljö negativt för all framtid. Vi bryr oss om miljön och vill verka för en hållbar utveckling – därför säger vi nej till kärnkraft vid Bottenviken.

Kärnkraft vid Bottenviken skulle påverka norra Sveriges och Nordkalottens miljö negativt för all framtid. Vi bryr oss om miljön och vill verka för en hållbar utveckling – därför säger vi nej till kärnkraft vid Bottenviken.

Sverige kan bygga ett samhälle fritt från kärnkraft, ett samhälle där energin vi förbrukar kommer från sol, vind och vatten – och det kan vi göra utan att äventyra framtida generationers liv och hälsa.

Det skriver Christina Snell-Lumio och Agneta Hansson, distriktsordföranden för Vänsterpartiet i Norrbotten respektive Västerbotten i ett debattinlägg som funnits i flera länstidningar. Läs mera här.

Dela den här sidan:

Kopiera länk