artikel

Israels övergrepp mot Gazas befolkning måste upphöra!

Med stor bestörtning och sorg ser vi nu hur Israel begår övergrepp på övergrepp mot Gazas redan hårt prövade befolkning. Antalet döda stiger i takt med de israeliska bombmattorna över civilbefolkningen. Sjukhusen fylls med sårade och döende, sjukhus som redan saknar tillgång till läkemedel och utrustning på grund av Israels blockad mot Gaza-remsan.

 

– Orden börjar ta slut för att beskriva Gaza-bornas helvete, säger Lars Ohly, Vänsterpartiets partiledare. Israels attacker mot tätbefolkade områdena på Gazaremsan är oförsvarbara och är tydliga och grova brott mot folkrättens grunder och krigets lagar. Det är omvärldens, inklusive Sveriges, plikt att agera kraftfullt.

Vänsterpartiet kräver att Israel omedelbart upphör med sina attacker mot Gaza och att gränsövergångarna öppnas så Gazas befolkning kan få tillgång till läkemedel och livsmedel. Sverige måste tydligt sätta press på Israel att respektera folkrätten och de mänskliga rättigheterna.

– Tiden för muntliga fördömande är över, Israels klara övergrepp mot de mänskliga rättigheterna och folkrätten måste nu få konsekvenser. Sverige måste i EU agera omedelbart för att riva upp det existerande frihandelsavtalet mellan unionen och Israel och frysa förhandlingarna om att fördjupa samarbetet mellan EU och Israel. Nu är det hög tid att sluta belöna Israels ockupation och övergrepp, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk