artikel

Tillsammans kan vi garantera kollektivavtalen

I en debattartikel i Dagens Nyheter uppmanar Lars Ohly, Josefin Brink och Jonas Sjöstedt Socialdemokraterna att hjälpa till att garantera kollektivavtalen som hotas av EG-domstolen.

”Socialdemokraterna har, till skillnad från vänsterpartiet, ett tillräckligt antal ledamöter i riksdagen för att på egen hand tvinga vår regering att begära och få ett juridiskt bindande undantag som skyddar kollektivavtalsmodellen i Lissabonfördraget. Vänsterpartiet har föreslagit att vi tillsammans med socialdemokraterna ska villkora varje beslut om Lissabonfördraget med att kollektivavtalen måste garanteras” skriver trion.

Socialdemokraternas oförmåga att agera i den här frågan riskerar att bli ett större hinder för ett framtida regeringssamarbete än de skilda uppfattningarna om EU, konstaterar Ohly, Brink och Sjöstedt.
läs hela artikeln på
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=766967

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk