artikel

Ett uttryck för vänsterpartiets kloka EU-politik

Sören Wibe är en av de mest kunniga i EU-politiken inom ( s ) …

…så det är ingen " vem-som-helst " som kliver av. 

Kritiken visar med största möjliga tydlghet att vänsterpartiets EU-politik i försvar av den svenska kollektiv-avtalsmodellen, strejkrätten, demokratifrågan osv…är helt riktig. Det fördrag som Sverige nu skall ta ställning till ( i höst ) är ju i princip samma fördrag som förra gången då ett antal länder tog avstånd från det. " Misstaget " man gjorde då var att fråga ländernas befolkningar, vilket man naturligtvis inte tänker göra om. Här i Sverige ställer ju vårt parti kravet att fördraget skall godkännas eller förkastas av folket.

Är frågan då för komplicerad för folket? Vissa hävdar det, att det är för mycket att sätta sig in i. Men var är då demokratin på väg, när en fråga som kommer att påverka svenska folket under en mycket lång tid, inte anses vara värd att prövas av samma folk.

Vår EU-kritiska politik kommer att bli än viktigare att föra fram, inför ställningstagandet till fördraget och inför EU-parlamentsvalet nästa år. Partidistriktet kommer att på olika sätt föra upp frågan på olika sätt, i debatter, i aktiviteter..

Ett utmärkt tillfälle att " Fråga Folket " som vår kampanj heter blir självfallet vid olika stora arrangemang som t.ex Noliaveckan i sommar. Frågan bör också aktualiseras vid varje utåtriktat arrangemang som partiföreningarna anordnar.

Börje Lööw

Distriktsordf.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk