artikel

Nyckelupproret den 9 april

Ett öppet nätverk mot nazism bildas på initiativ av Jenny Grannas, ordf för Ung Vänster…..

 

Ett öppet nätverk mot nazism bildas på initiativ av Jenny Grannas, ordf för Ung Vänster i Norrbotten. Ide´n kommer från Nyköping där folk började skramla med sina nycklar när nazister höll torgmöten.

 

Under den senaste tiden så har det varit en hel del nazistisk aktivitet i både Skellefteå och Piteå. Klistermärken har satts upp över hela stan. Som motdrag så har de skrapats bort eller klistrats över av piteåungdomar.

Den 9 april kom piteborna till byxtorget och skramlade med sina nycklar och visade sitt avståndstagande mot nazism och främlingsfientlighet. Det var många som slöt upp trots dåligt väder. Och Ronny Eriksson underhöll mötesdeltagarna med sin underfundiga och sarkastiska visa om invandrarfientligheten.

Förutom Ung Vänster och Vänsterpartiet så står Socialdemokraterna, SSU och ABF bakom manifestationen. Fler organisationer väntas delta.

Vänsterpartiet Norrbotten visade också sitt stöd för manifestationen genom att bl.a. partidistriktets ordförande Börje Lööw och ombudsman Bertil Bartholtdsson reste från Luleå till Piteå denna eftermiddag.

Ett mycket bra initiativ av Jenny Grannas från Ung Vänster !

Dela den här sidan:

Kopiera länk