artikel

Lyckad söndag

Josefine Brink och Liselott Olsson besökte länet 6 april

Dessa två damer höll oss vänsterpartister varma i kläderna med sina genomgångar om alla förändringar som kommit efter valet inom arbetsmarknadspolitiken och sjukförsäkringarna. En mycket välbehövlig gnuggning och uppdatering vilket bl.a. ledde fram till en idé att skriva en VITBOK om nedmonteringen av välfärdssamhället och den allt tydligare klasspolitiska uppdelningen av samhället.

Jag blir bara arg när en villaägare i Djursholm fått fastighetsskatten sänkt med 125.000 om året ( vilken present ! ) samtidigt som min mor fick 6 kr mer i folkpension.

Tros att det mesta är känt, så blir man alldeles matt…och förbannad. Men inte nog med det. De fortsätter ju arr lägga fram förslag efter förslag som bara gör det än värre.

Viljan att kämpa och beslutsamheten att rösta bort regeringen bara ökar. För att detta skall bli en sanning 2010 måste alla radikala krafter nu samarbeta. LO, TCO, SAP, Vänsterpartiet, Hyresgästföreningen, Handikapporganisationer, miljöorganisationer ja alla som kan tänkas ställa upp på ett maktskifte.

Men vad kommer sedan. Det är ju sannerligen icke tillräckligt med att byta regering. Hela politiken måste bytas ut. Så därför bör ju siktet vara inställt på både och…Där har vänstern en viktig pollitisk uppgift.

Börje Lööw

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk