artikel

Det är 2 ½ år kvar till valet…..

Det är 2 ½ år kvar till nästa val…….

  

Det är 2 ½ år kvar till nästa val. Allt tydligare känner jag att det egentligen bara finns ett enda alternativ till den regering som nu utövar krigföring mot arbetslösa, sjuka och svaga grupper.

Socialdemokraterna kritiserar Reinfeldts gäng men det blir liksom lite halvhjärtat. De förmår inte riktigt kliva fram på allvar då de är försiktiga att utlova allt för mycket av återställare. De har att appellera till så många borgerliga väljare om de skall vinna ett val

Vi behöver inte göra det. Vi kan vara trygga i vår politik och vända oss till de väljargrupper som står oss nära. De återfinns självklart bl.a. på socialdemokratins vänsterflygel men också hos passiviserade väljare som tappat tron på politiken.

Vår politik skall ge dem hopp om förändring. Bara med vänsterpartiet ( antingen som samarbetspartner eller som regeringsmedlem ) kan förhållandena radikalt förändras. Utan vänstern kommer politiken allt mer att förflyttas mot mitten.

Vi behöver därför sluta leden, blicka framåt, känna glädjen och gemenskapen och skapa aktiviteter och rörelse. Tillsammans skall vi hjälpas åt att få vårt lag att fungera bra och bli ett vinnande koncept.

Jag som ordförande kommer att jobba mycket hårt för denna vision. Vår nya styrelse har en fin sammansättning, bra kompetens, engagemang och initiativrikedom. Men det viktigaste av allt :

Dialogen med partiföreningarna och medlemmarna måste utgöra grunden för det lagbygge som skall föra oss till en valframgång. Därför kommer jag att lägga krut på dialogen och besöka partiföreningarna så mycket jag bara hinner.

Börje Lööw

Distriktsordförande

Dela den här sidan:

Kopiera länk