artikel

Sänka skatter eller att höja kvinnors löner?

För 10 år sedan beslutade partikongressen i Södertälje 15 – 19 maj att skriva in i partiprogrammet att – Vänsterpartiet är ett feministiskt parti. Fler och fler har därefter börjat kalla sig feministiska. Men det har, än så länge, för dessa partier inte satt särskilt mycket prägel på deras ekonomiska politik.
Vänsterpartiet var det enda partiet som i förra valrörelsen öronmärkte 10 miljarder extra kronor till att höja kvinnors löner. Vänsterpartiet har under den gångna mandatperioden medverkat till att stärka hela kommunsektorn med 17 miljarder. Men fortfarande bygger den skattefinansierade sektorn på att den kan köpa kvinnors arbetskraft till reapris.

I årets val står valet mellan att sänka skatter eller att höja kvinnors löner. För oss är valet självklart. Rätt till heltid är ett viktigt delmål för höjda löner. Arbetstidsförkortning är viktigt för att få tid att leva och tid att arbeta.

Vänsterpartiet i Norrbotten anser att ansvaret för att höja kvinnors löner ligger hos arbetsmarknadens parter.

Vänsterpartiet går till val på att vi i länets kommuner och landsting prioriterar att höja kvinnors löner.

I riksdagsvalet går vi till val på att garantera ett ekonomiskt utrymme till arbetsmarkandens parter för att stärka kvinnorna på arbetsmarknaden och att höja kvinnors löner i kommuner och landsting.

uttalandet antaget av Distriktsstyrelsen 060520

Dela den här sidan:

Kopiera länk