artikel

Gruvarbetarnas krav en fråga om rättvisa!

De svenska företagen gör miljardvinster och gräddan av företagsledare dunkar varandra i ryggen samtidigt som man höjer lönerna åt varandra. Det sker samtidigt som man mönstrar upp för att hålla tillbaka löneökningar för de anställda och kräver försämrade arbetsrättsliga förhållanden.
Tyvärr praktiseras även denna lönepolitik i de statliga företagen som LKAB och Posten AB. Det har fått gruvarbetarna i malmfälten att rasa och nu kräver man del av företagets enorma vinster. Deras lönekrav i jämförelse med chefernas lönehöjning är inget överbud utan ett rimligt krav.

Vänsterpartiet i Norrbotten stödjer gruvarbetarna och andra i deras kamp för att få del i dessa enorma miljardvinster. Dessa miljardvinster är inte ett resultat som skapats av pappersvändarna utan tack vare de anställdas hårda arbete och därför bör man också få del av vinsterna.

uttalandet antaget av Distriktsstyrelsen 060520

Dela den här sidan:

Kopiera länk