artikel

Vårbudgeten – en politik för jobb!

Vänsterpartiet har arbetat för att en politik för full sysselsättning ska genomsyra vårbudgeten.

Vänsterpartiet i Norrbotten anser att satsningarna mot ungdomsarbetslösheten lyser upp överenskommelsen. För Norrbottens del, med höga arbetslöshetssiffror för ungdomar mellan 18-24 år, är satsningarna än viktigare.

Även andra satsningar i vårbudgeten samt skrivningar inför höstbudgeten, tar fasta på full sysselsättning men även på goda reformer om tandvård, integration och våra gamla.


För Vänsterpartiet i Norrbotten är satsningar på jobben och arbetsrätten betydligt viktigare än borgarnas skattesänkarpolitik eller försämrad arbetsrätt.


Mellan åren 1991 och 1997 försvann 350 000 offentliga jobb, varav 165 000 inom kommunsektorn. Vänsterpartiet i Norrbotten vill använda resurser för att återföra de jobb som försvunnit i den offentliga sektorn, inte fylla plånböckerna för de som redan har stinna plånböcker med skattesänkningar.


Vårbudgeten är en bra förutsättning för en bra politik efter valet för full sysselsättning. Tyvärr kan dessa förutsättningar grusas totalt med en borgerlig valseger. En förutsättning för att nästa steg skall tas för full sysselsättning är ett starkt Vänsterparti efter valet den 17 september.


 


Vänsterpartiet Norrbotten


Distriktsstyrelsen 060423

Dela den här sidan:

Kopiera länk